Leen Scheers

Na mijn opleiding Cleantech Management aan de UHasselt in 2017 en meer dan 20 jaar ervaring als milieumanager, milieucoördinator en milieu- en duurzaamheidsconsultant in België en Nederland, startte ik mijn eigen zaak, Invensus.

Duurzaam ondernemen is niet alleen brandend actueel. Het is een noodzaak. Steeds meer organisaties delen deze overtuiging. Maar een vraag die ik steeds vaker hoor, is: “Hoe beginnen we eraan?”.

En dat is mijn missie: klanten begeleiden bij het realiseren van hun duurzaamheidsprojecten, projecten die een maatschappelijk verschil kunnen maken én met een positieve impact op milieu- en sociaal vlak. Projecten die eveneens een verschil kunnen maken in de markt. Want ook de markt verduurzaamt in snel tempo.

Zoals Albert Einstein zei: ‘Iedereen wist dat het onmogelijk was, tot er iemand langskwam die dat niet wist. En het deed.” Daar geloof ik in. Transitie vraagt om fundamenteel anders te denken en te handelen. Als je iets wil veranderen, kan je niet blijven doen wat je al altijd deed. Mijn focus ligt dan ook sterk op innovatie gekoppeld aan duurzaam ondernemen. Want een product kan pas duurzaam zijn, als het is gemaakt met respect voor mens, dier en omgeving.

Vanuit mijn technische achtergrond als Master of Science in de Industriële Wetenschappen kan ik snel complexe processen analyseren en optimaliseren. Ik vind het enorm boeiend om nieuwe businessmodellen uit te werken en productieprocessen te verbeteren.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op en we beantwoorden zo spoedig mogelijk jouw vraag!